Reis aanbod rondreizen Brazilië

Brazilië


Tijdens deze 19 daagse rondreis Brazilië Compleet bezoekt u de hoogtepunten van dit fascinerende land. De reis begint in de bruisende stad Rio de Janeiro. U bezoekt de koloniale wijk Santa Teresa en de Corcovado met het wereldberoemde Christusbeeld.
Vervolgens brengt u een bezoek aan de bulderende watervallen van Foz do Iguaçu. Tijdens een excursie leert u de Braziliaanse en de Argentijnse kant van de watervallen kennen.
Dan is het tijd om te genieten van de bijzondere flora en fauna van de Pantanal. Te voet, ter paard of per jeep brengt u een bezoek aan dit bijzondere moerasgebied.
Via de Amazone, waar u overnacht in een jungle lodge, reist u naar de swingende stad Salvador. U sluit uw rondreis Brazilië af met een ontspannen verblijf op het idyllische eilandje Tinharé (Morro de São Paulo).

Dag 1
o    Transfer Rio de Janeiro airport - hotel
o    Overnachting Rio de Janeiro

Dag 2
o    Excursie Corcovado
o    Overnachting Rio de Janeiro

Dag 3
o    Overnachting Rio de Janeiro

Dag 4
o    Transfer hotel – Rio de Janeiro airport
o    Vlucht Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu
o    Transfer Foz do Iguaçu airport – hotel
o    Overnachting Iguaçu

Dag 5
o    Excursie Braziliaanse zijde Iguaçu
o    Overnachting Iguaçu

Dag 6
o   Dag vrij te besteden
o    Overnachting Iguaçu

Dag 7
o    Transfer hotel – Foz do Iguaçu airport
o    Vlucht Foz do Iguaçu – Cuiabá
o    Overnachting Pantanal

Dag 8 – 9
o    Excursies pakket Pantanal
o    Overnachting Pantanal


Dag 10
o    Transfer Pantanal – Cuiabá airport
o    Vlucht Cuiabá – Manaus
o    Transfer Manaus airport – hotel
o    Overnachting Manaus

Dag 11 – 13
o    Transfer Manaus hotel – Amazone
o    Excursie pakket Amazone
o    Overnachting Amazone

Dag 14
o    Transfer Amazone – Manaus airport
o    Vlucht Manaus – Salvador
o    Transfer Salvador airport – hotel
o    Overnachting Salvador

Dag 15
o    Overnachting Salvador

Dag 16
o    Transfer Salvador hotel – haven
o    Catamaran Salvador – Tinharé (Morro de São Paulo)
o    Overnachting Tinharé (Morro de São Paulo)

Dag 17 – 18
o    Overnachting Tinharé (Morro de São Paulo)

Dag 19
o    Catamaran Tinharé (Morro de São Paulo) – Salvador haven
o    Transfer haven – Salvador airport

 

Dag 1 – Aankomst Rio de Janeiro
Bij aankomst op de luchthaven van Rio de Janeiro staat één van onze medewerkers klaar om u welkom te heten en u naar het hotel in de stad te brengen. Van onze vertegenwoordiger ontvangt u een uitgebreid informatiepakket voor de reis door Brazilië. De komende nachten verblijft u in een comfortabel hotel op ongeveer 5 minuten lopen van de wereldberoemde Copacabana.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 2 – Excursie Corcovado, Rio de Janeiro

Na het ontbijt staat er een (halve dag) excursie op het programma naar de Corcovado berg met bekende Christusbeeld. 

U reist door een prachtig stadsbos en komt aan bij een uitkijkpunt met adembenemend uitzicht over Rio de Janeiro. Christus de Verlosser is een Art Deco-beeld van Jezus Christus in Rio de Janeiro, Brazilië. Het symbool, symbool van het christendom in de hele wereld, is ook een cultureel icoon geworden van zowel Rio de Janeiro als Brazilië, en wordt vermeld als een van de New Seven Wonders of the World.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.


Dag 3 – Rio de Janeiro
Vrije dag in Rio de Janeiro.
Suggestie: Wie een aantal in Rio verblijft mag een bezoekje aan het Suikerbrood niet missen. De berg heeft zijn naam te danken aan de indiaanse naam Pau-nh-Acuqua (hoge spitste afgelegen berg) waarvan de Portugezen destijds het gelijkluidende Pão de Açúcar (suikerbrood) maakten, vanwege de vorm van de berg. Deze tour levert het mooiste en meest uitgebreide panorama van Rio op. Aan te raden is om 's ochtend vroeg of vlak voor zonsondergang te gaan. Zo vermijdt u de grote toeristenstroom en heeft u het beste uitzicht.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 4 – Foz do Iguaçu
‘s Middags wordt u naar de luchthaven van Rio gebracht voor de vlucht naar Iguaçu, dat "groot water" betekent in de (Guarani) indiaanse taal. Hiermee is niets te veel gezegd. De honderden grote en kleine stromen die zich van grote hoogte naar beneden storten, leveren een fantastisch en vooral oorverdovend schouwspel op. Aankomst op de luchthaven en transfer naar uw hotel.
Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 5 – Excursie Iguaçu, Braziliaanse kant, Iguaçu
Vandaag bezoekt u tijdens een excursie de Braziliaanse kant van de watervallen: Bij de ingang van het park brengen bussen u tot aan de watervallen, 5 km verderop. Vanaf dat punt lopen er verschillende paden langs een bergwand de jungle in en wordt u langs de watervallen geleid: Hier heeft u een beeldschoon uitzicht over de Argentijnse watervallen aan de overkant.
Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 6 – Excursie Iguaçu, Argentijnse kant & Gran Aventura, Iguaçu
Optioneel: Excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen: In de ochtend gaat u nog naar de Argentijnse zijde van de watervallen. Met een treintje komt u het park binnen en via loopbruggen komt u uit bij het grootste fenomeen van deze kant van de watervallen: La Garganta del Diablo, ofwel het “keelgat van de duivel”.
Tijdens de aansluitende tour 'Gran Aventura' wordt u eerst per truck door de jungle gereden. Vervolgens stapt u in een van de speedboten. De tocht gaat langs de watervallen, tegen de stroom in, en zelfs erdoorheen! Een extra setje droge kleren is dus niet geheel overbodig.....
Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 7 – Excursie Pantanal 4 dagen/ 3 nachten, Pantanal
Vroege transfer vanaf uw hotel naar de luchthaven van Iguaçu. U vliegt vandaag naar Cuiabá. Bij aankomst op de luchthaven van Cuiabá reist u per transfer naar de Pantanal. In de middag is er een korte rondleiding door de pousada en de omgeving. Dit is uw eerste kennismaking met de prachtige flora en fauna van de Pantanal. Na het ontbijt staat er een spannende kanotocht op het programma. Tijdens de tocht gaat u op zoek naar krokodillen die op de oevers van de rivier op hun prooi wachten.
Overnachting op basis van volpension.

Dag 8 – Excursie Pantanal 4 dagen/ 3 nachten, Pantanal
Vandaag vroeg op zodat u de schitterend gekleurde vogels kunt zien uitvliegen! Na het ontbijt gaat u te voet of te paard de Pantanal in op zoek naar capibara’s en andere wilde dieren. In de middag keert u terug naar de pousada waar de lunch geserveerd wordt. Na een korte siësta stapt u op een gemotoriseerde kano en vaart u over één van de vele rivieren door de Pantanal. De liefhebbers kunnen een hengel uitslaan en op piranha’s vissen.
Overnachting op basis van volpension.

Dag 9 –Excursie Pantanal 4 dagen/ 3 nachten, Pantanal
Na het ontbijt staat er een excursie per boot of te paard op het programma. Na de lunch gaat u op safari langs de Transpantaneiraweg en zult u veel wilde dieren spotten. Natuurlijk zijn er genoeg mogelijkheden om de dieren van dichtbij te zien en foto’s te maken.
Overnachting op basis van volpension.

Dag 10 – Vlucht naar Manaus
Vroege transfer naar de luchthaven van Cuiabá voor uw vlucht naar de volgende bestemming; Manaus. Bij aankomst in Manaus staat de transfer klaar om u naar uw hotel in de stad te brengen.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 11 – Excursie Amazone 4 dagen/ 3 nachten, Amazone
Transfer vanaf uw hotel via Meeting of the Waters (waar twee rivieren samenkomen) naar de  Jungle Lodge. In de lodge krijgt u een korte rondleiding waarna u wat tijd heeft om te relaxen. U overnacht in een eenvoudige kamer met eigen douche en toilet. Er is geen warm water aanwezig en ’s avonds wordt de logde verlicht door olielampen. Na het diner gaat u met een gids op pad en opzoek naar kaaimannen die op de oevers van de rivier liggen.
Overnachting op basis van volpension.

Dag 12 – Excursie Amazone 4 dagen/ 3 nachten, Amazone
Voor het ontbijt kunt u een op eigen gelegenheid een wandeling maken. Bij zonsopgang zijn de dieren vaak erg actief dus u zult er ongetwijfeld een aantal tegenkomen. Na het ontbijt gaat u met uw gids op ontdekkingstocht door de jungle. De ervaren gids zal u vertellen over de planten en dieren die in dit gebied voorkomen. Met wat geluk laten de toekans, papagaaien en ara’s zich zien. De rest van de middag kunt u vrij besteden; luieren in een hangmat met als achtergrondmuziek de geluiden uit de jungle.
Overnachting op basis van volpension.

Dag 13 – Excursie Amazone 4 dagen/ 3 nachten, Amazone
Vandaag gaat u opzoek naar de vele tropische vogels die het gebied rijk is. Met wat geluk komt u de roze rivierdolfijn tegen die in de Amazone rivier zwemt. Aan het begin van de avond gaat u op piranha’s en zeewolven vissen en bezoekt u een lokale indianen stam.
Overnachting op basis van volpension.

Dag 14 – Vlucht naar Salvador
Vroeg op, want u gaat de vogels zien uitvliegen. Transfer naar de luchthaven van Manaus waar u op de vlucht naar Salvador stapt. Bij aankomst in Salvador staat de transfer klaar om u naar uw hotel te brengen.
Salvador is een fascinerende en exotische stad en doet ieders hart sneller kloppen. De Afrikaanse “soul” is hier nog altijd te voelen (80 % is Afro-Braziliaans) en de keuken is voortreffelijk. De straten met hobbelige stenen zijn gezellig, op elke hoek van de straat hoort u muziek of zijn capoeira-dansers actief en wie geluk heeft valt midden in één van de vele festivals die in Salvador gehouden worden.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 15 – Salvador
Vrije dag in Salvador.
Salvador ligt aan de baai Todos Os Santos en bestaat uit de bovenstad (Cidade Alta) en de benedenstad (Cidade Baixa). De bovenstad is het historische centrum van de stad. Hier ligt ook de gezellige wijk Pelourinho, waar altijd wat leuks te doen is. Er zijn steile straatjes en u ziet er veel 17e eeuwse kerken en huizen. Een bezoek aan één van de kerken is de moeite waard. De Bonfim-kerk bijvoorbeeld, is van binnen prachtig met veel bladgoud.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 16 – Tinharé (Morro de São Paulo)
Het is tijd voor ontspanning. Transfer vanaf uw hotel in Salvador naar de haven. Hier stapt u op de catamaran naar het prachtige eilandje Tinharé. Bij aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar het hotel. U kunt het beste een van de kruiers aanspreken die u voor een paar $ Reis naar uw hotel brengen.
Morro de São Paulo is een idyllisch vissersdorpje met prachtige stranden, een tropische omgeving en talloze vogelsoorten. Op dit eiland rijden geen auto’s, waardoor het er heerlijk rustig is. Overal op het eiland staan kokospalmen en vindt u fijn wit zand op de eindeloze palmenstranden.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 17 & 18 – Tinharé (Morro de São Paulo)
Vrije dagen op Morro de São Paulo om te relaxen aan één van de mooie stranden.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 19 – Vlucht naar Amsterdam
Het is helaas tijd om het prachtige Brazilië te verlaten. U vaart met de catamaran terug naar het vaste land waar de transfer al voor u klaar staat. U wordt naar de luchthaven van Salvador gebracht waar u op de vlucht naar Amsterdam stapt.

 

o    Vanaf € 3.155,- per persoon
o    Geldig tot 15 december 2024
o    Gebaseerd op 2 personen
o    Middenklasse hotels

Inclusief:

o    Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in het programma
o    18 overnachtingen in middenklasse hotels
o    Ontbijt
o    Binnenlandse vluchten
o    Excursie (halve dag) Corcovado
o    Excursie Braziliaanse zijde Iguaçu
o    Excursiepakket Pantanal incl. transfers, excursies volgens programma, overnachtingen op basis van volpension
o    Excursiepakket Amazone incl. transfers, excursies volgens programma, overnachtingen op basis van volpension
o    Tickets catamaran Salvador – Tinharé – Salvador
o    Engelstalige gids bij excursies
o    Informatie, brochures, vouchers etc.
o    Lokale reisondersteuning, 24-uurs noodservice

Exclusief:
o    Intercontinentale vluchten
o    Luchthavenbelasting
o    Optionele excursies
o    Entree Foz do Iguaçu
o    persoonlijke uitgaven

Brazilië compleetTijdens deze 19 daagse rondreis Brazilië Compleet bezoekt u de hoogtepunten van dit fascinerende land. De reis begint in de bruisende stad Rio de Janeiro. U bezoekt de koloniale wijk Santa Teresa en de Corcovado met het wereldberoemde Christusbeeld.
Vervolgens brengt u een bezoek aan de bulderende watervallen van Foz do Iguaçu. Tijdens een excursie leert u de Braziliaanse en de Argentijnse kant van de watervallen kennen.
Dan is het tijd om te genieten van de bijzondere flora en fauna van de Pantanal. Te voet, ter paard of per jeep brengt u een bezoek aan dit bijzondere moerasgebied.
Via de Amazone, waar u overnacht in een jungle lodge, reist u naar de swingende stad Salvador. U sluit uw rondreis Brazilië af met een ontspannen verblijf op het idyllische eilandje Tinharé (Morro de São Paulo).