Reis Aanbod Rondreizen Chili

Chili

Deze rondreis belicht alle bijzondere aspecten van Chili in één reis. U bezoekt naast de hoofdstad Santiago het woestijngebied in het hoge noorden waar een aantal bijzondere excursies gedaan worden. Vervolgens gaat u in het ruide merengebied verkennen met een huurauto. Als laatste gaat u genieten van schitterende uitzichten en wandeltochten in het nationale park Torres del Paine. U sluit de reis af met een paar dagen strand aan de kust bij Santiago om lekker bij te komen van alle mooie indrukken.

 

Route: Santiago – San Pedro de Atacama – Temuco – Pucón – Valdivia – Osorno – Puyehue – Puerto Varas – Puerto Montt – Punta Arenas – Puerto Natales – Torres del Paine – Santiago – Valparaíso – Santiago

 

Dag 1

o       Transfer airport Santiago – hotel

o       Overnachting Santiago

 

Dag 2

o       Stadstour Santiago

o       Overnachting Santiago

 

Dag 3

o       Transfer hotel – airport Santiago

o       Vlucht Santiago - Calama

o       Transfer airport Calama – hotel San Pedro

o       Excursie Maan Vallei

o       Overnachting San Pedro de Atacama

 

Dag 4

o       Excursie Tatio geisers & Machuca vallei

o       Overnachting San Pedro de Atacama

 

Dag 5

o       Excursie zoutvlakte & altiplano

o       Overnachting San Pedro de Atacama

 

Dag 6

o       Transfer San Pedro – airport Calama

o       Vlucht Calama – Temuco via Santiago

o       Transfer airport Temuco - hotel

o       Overnachting Temuco

 

Dag 7

o       Ophalen huurauto

o       Overnachting Pucón

 

Dag 8

o       Huurauto

o       Overnachting Pucón

 

Dag 9

o       Huurauto

o       Overnachting Valdivia

 

Dag 10

o       Huurauto

o       Overnachting Osorno

 

Dag 11

o       Huurauto

o       Overnachting Puyehue

 

Dag 12

o       Huurauto

o       Overnachting Puerto Varas

 

Dag 13

o       Inleveren huurauto in Puerto Montt

o       Excursie per catamaran naar Peulla

o       Overnachting Puerto Varas

 

Dag 14

o       Transfer hotel – airport Puerto Montt

o       Vlucht Puerto Montt – Punta Arenas

o       Transfer airport Punta Arenas - hotel

o       Overnachting Punta Arenas

 

Dag 15

o       Transfer hotel – busstation Punta Arenas

o       Busticket Punta Arenas – Puerto Natales

o       Transfer Puerto Natales – Torres del Paine + bezoek aan Milodon grotten

o       Overnachting Torres del Paine

 

Dag 16

o       Excursie Nationaal Park Torres del Paine

o       Overnachting Torres del Paine

 

Dag 17

o       Overnachting Torres del Paine

 

Dag 18

o       Transfer Torres del Paine – Puerto Natales

o       Busticket Puerto Natales – Punta Arenas

o       Transfer busstation – hotel Punta Arenas

o       Overnachting Punta Arenas

 

Dag 19

o       Transfer hotel – airport Punta Arenas

o       Vlucht Punta Arenas – Santiago

o       Transfer airport Santiago – hotel Valparaíso

o       Overnachting Valparaíso

 

Dag 20

o       Overnachting Valparaíso

 

Dag 21

Transfer hotel Valparaíso – Santiago airport

 

Dag 1 – Aankomst Santiago 

Bij aankomst op de luchthaven in Santiago staat een transfer voor u klaar en wordt u naar het hotel gebracht. Rest van de middag vrij te besteden.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 2  - Santiago

Na het ontbijt gaat u onder leiding van een Engelse gids op pad en leert u tijdens de stadstour de hoogtepunten van de stad kennen. Tijdens deze ‘panoramic tour’ komt u tevens langs de belangrijkste avenida’s, de parken en een aantal bijzondere gebouwen.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 3 – San Pedro de Atacama

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Santiago gebracht voor de vlucht naar Calama. Vanaf Calama wordt u naar het woestijndorp San Pedro de Atacama gebracht. Zoutvlaktes, volledig kale grindvlaktes en bergen strekken zich vanaf de oceaan uit.

Aan het einde van de middag bezoekt u de Maanvallei en ziet u de zonsondergang in een mooie lichtval en in zijn prachtige natuurlijke omgeving.

Terugkeer naar San Pedro de Atacama.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 4 - San Pedro de Atacama

U vertrekt vandaag vroeg voor een bezoek aan de Tatio geisers. U wordt opgehaald bij uw hotel en vertrek samen met de Engelstalige gids naar de geisers.

Door onderaardse stromen en hoge stoom temperaturen spuiten deze geisers wel 10 meter de lucht in. Door de mineralen die zich in de wateren bevinden krijgen de kraters een paarse, oranje of wit met rode kleur.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 5 - San Pedro de Atacama

Vandaag is het wederom vroeg opstaan voor een bezoek aan de zoutvlaktes.

De ‘Salar de Atacama’ maakt deel uit van het natuurreservaat ‘Los Flamencos’ en is geheel bedekt met een dikke zoutkorst. Te midden van de zoutmeren liggen twee prachtige meertjes Chaxa en Barros Negros. Bij Chaxa zijn een paar korte wandelpaden aangelegd in de salar. Met een beetje geluk ziet u onderweg wat flamingo’s

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 6 – Temuco

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Calama gebracht en vliegt u (via Santiago) naar Temuco, waar u wordt opgehaald en naar het hotel wordt gebracht.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 7 - Temuco – Pucón (95 km)

Na het ontbijt haalt u de huurauto op en begint u aan een prachtige rondreis door het merengebied. U rijdt vandaag naar Pucón. Grote attractie in de omgeving van Pucón is o.a.  het beklimmen van de Villarica vulkaan. Aan te raden is om dit onder leiding van een gids te doen! 

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 8 – Pucón

Vandaag rijdt u slechts een kleine afstand tot Pucón, een prachtige plek gelegen aan de andere kant van het Villaricameer. U kunt vandaag een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen, paardrijden, mountainbiken of wandelen in een van de nationale parken Huerquehue en Villarica.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 9 – Pucón – Valdivia (120 km)

Vandaag rijdt u op uw gemak naar Valdivia, een plaatsje in een bosrijke omgeving.

Breng een bezoek aan Isla Mancera en Corral met de ‘Spaanse forten’. Middag ter vrije besteding om te wandelen of uit te rusten.

Overnachting op basis van logies/volpension

 

Dag 10 –  Valdivia – Osorno (107 km)

Na het ontbijt vertrekt u naar Osorno. Onderweg komt u langs het mooie ‘Lago Ranco’, met het toeristische plaatsjes als Futrono aan de noordkant van het meer. Hier kunt u een stop maken voor een lunch, want er zijn veel restaurants te vinden. Na de lunch rijdt u verder naar Osorno, waar u overnacht.

Overnachting op basis van logies/volpension

 

Dag 11 – Osorno – Puyehue (76 km)

‘s Ochtends kunt u de Osornovulkaan beklimmen voordat u weer verder rijdt.

Ten oosten van Osorno ligt het prachtige nationale park Puyehue met bossen, vulkaanachtig gebied, rivieren en de gelijknamige Puyehue vulkaan. U verblijft in één van de cabaña’s midden in het park. Het is een ultieme plek om te relaxen, en te genieten van de prachtige omgeving. Het hotel heeft natuurlijk baden (binnen en buiten), jacuzzi’s en zwembaden.

Overnachting op basis van volpension

 

Dag 12 – Puyehue – Puerto Varas (150 km)

Na een dag genieten van de natuur is het weer tijd om verder te gaan. U vertrekt vandaag naar Puerto Varas, een stadje aan de zuidpunt van het schitterende Llanquihue meer.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 13 – Puerto Varas – Puerto Montt (20 km)

U rijdt ‘s ochtends vroeg naar Puerto Montt om de huurauto in te leveren en vervolgens neemt u deel aan een prachtige excursie naar Peulla. U bezoekt o.a. de watervallen van Petrohué en geniet verder van een heerlijke dag. Een catamaran brengt u naar de nederzetting Peulla. Peulla is omgeven door hoge bergen en prachtig regenwoud. U vaart over het meer ‘Lago Todos los Santos’ met prachtig uitzicht over de Osorno vulkaan en de bergpieken. Bij aankomst in Peulla wordt er geluncht waarna u wat vrije tijd heeft om van de omgeving te genieten. Eind van de dag terugkeer met de catamaran naar Puerto Montt.  

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 14 – Punta Arenas

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Puerto Montt gebracht voor u vlucht naar Punta Arenas. U wordt opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel gebracht.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 15 – Torres del Paine

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het busstation gebracht waarvandaan u met de bus vertrekt naar Puerto Natales. Aangekomen in Puerto Natales wordt u per transfer naar uw accommodatie in  Torres del Paine gebracht.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 16 – Torres del Paine

Vandaag is het puur genieten van de gletsjers, meren en bergpieken. Er staat een dagexcursie door het nationaal park op het programma. U krijgt allereerst informatie over het nationaal park en, als het weer het toelaat, wordt er een anderhalf durende trekking gemaakt en het Condor Hill uitzichtpunt. Hiervandaan geniet u van een machtig uitzicht over het Pehoé meer en de ‘Cuernos del Paine’ (hoorns van Paine). Let vandaag op of u condors ziet, aangezien het park een uistekende plek is voor condor nesten is dat goed mogelijk.

Vervolgens bezoekt u het park’s grootste waterval ‘Salto Grande’. Per bus vertrekt u naar de noordoostelijke zijde van het park voor een bezoek aan ‘Laguna Azul’, hier wordt ook geluncht en tot slot wordt er op de terugweg de ‘Laguna de los cisnes’ aangedaan waar het mogelijk is de zwarte nek zwanen te zien, Chileens flamingo’s en andere vogelsoorten. Aan het einde van het programma terugkeer naar accommodatie.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 17 – Torres del Paine

Vrije dag om te wandelen.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 18 – Punta Arenas

Na het ontbijt wordt u opgehaald en verlaat u Torres del Paine; U gaat weer terug naar de bewoonde wereld. Per transfer naar Puerto Natales waar u overstapt op de bus die u naar Punta Arenas toebrengt. Bij aankomst wordt u door een transfer opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 19 – Valparaíso

U wordt naar de luchthaven van Punta Arenas gebracht en vliegt naar Santiago. Vanaf Santiago vertrekt u per transfer naar Valparaíso, waar u de laatste dagen van uw reis kunt bijkomen aan het strand.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 20 – Valparaíso

Dag vrij te besteden om uit te rusten aan het strand.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 21 – Vlucht naar huis

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Santiago gebracht en vliegt u weer naar Amsterdam. Aankomst op Schiphol volgende dag.

 

  • Vanaf € 4.589,- per persoon 
  • Gebaseerd op 2 personen
  • Geldig tot 30 dec 2024
  • Middenklasse & Comfortabele hotels  (combinatie)

 

Inbegrepen:

o       Binnenlandse vluchten (inclusief luchthavenbelasting)

o       Aankomst- en vertrek transfers luchthaven/hotel

o       20 overnachtingen op basis van tweepersoonskamer, inclusief ontbijt

o       Excursies zoals beschreven inclusief Engelstalige gids en in groepsverband

o       7 dagen huurauto Toyota Yaris Sport of gelijkwaardig, 3-deurs type compact, inclusief vrij aantal kilometer en verzekering

o       Transfer Torres del Paine inclusief Milodon grotten

o       Transfer Torres del Paine – Puerto Natales

o       Bus tickets Puerto Natales – Punta Arenas en v.v.

o       Engelstalig aanspreekpunt tijdens de reis

 

Niet inbegrepen:

o       Intercontinentale vluchten (vanaf € 1.185,- p.p. inclusief luchthavenbelasting)

o       Optionele excursies

o       Entrees nationale parken (dagexcursie Peulla exclusief entree tot Petrohue waterval)

o       Brandstof kosten huurauto

o       Persoonlijke uitgaven

o       Fooien

o       Overige maaltijden en drankjes

o       Lokale vertrekbelasting

 

Chili Compleet


Deze rondreis belicht alle bijzondere aspecten van Chili in één reis. U bezoekt naast de hoofdstad Santiago het woestijngebied in het hoge noorden waar een aantal bijzondere excursies gedaan worden. Vervolgens gaat u in het ruide merengebied verkennen met een huurauto. Als laatste gaat u genieten van schitterende uitzichten en wandeltochten in het nationale park Torres del Paine. U sluit de reis af met een paar dagen strand aan de kust bij Santiago om lekker bij te komen van alle mooie indrukken.

 

Route: Santiago – San Pedro de Atacama – Temuco – Pucón – Valdivia – Osorno – Puyehue – Puerto Varas – Puerto Montt – Punta Arenas – Puerto Natales – Torres del Paine – Santiago – Valparaíso – Santiago