Reis Aanbod Rondreizen Peru

Peru

Deze 5 daagse tour is voor reizigers die graag het echte Andes-leven willen ervaren. U verblijft 1 nacht in Cuzco en 3 nachten in luxe glamping in Urubamba. 

Inclusief:  bezoek aan Chinchero- Maras- Moray- Pisaq en Ollantaytambo + Machu picchu

Bent u op zoek naar een unieke en op maat gemaakte ervaring buiten de stad, waarbij u deelneemt aan het echte Andes-leven? Dan is deze tour ideaal om op te nemen in uw reis door Peru!

Dag 1

Transfer hotel/airport - Chinchero

Tours Inca constructies 

Adobe stenen maken

Glamping Moray

 

Dag 2

Tour koloniale dorpjes 

bezoek Salineras zoutmeren

Bezoek markt Urubamba

Yoga 

Glamping Moray

 

Dag 3

Kajak op lagune Piuray

Keramische workshop: of andere yoga namiddag

Glamping Moray

 

Dag 4

Ollantaytambo, trein naar Machu Picchu

Bezoek Machu Picchu en Wayna Picchu

Glamping Moray

 

Dag 5

Transfer naar Cuzco

Overnachting in  hotel (Cuzco)

 

 

Dag 1

U start ’s ochtends vroeg vanuit uw hotel in Cusco, of vanaf de luchthaven. Deze tour brengt u eerst naar Chinchero, 30 km van Cuzco, gelegen in de Heilige Vallei van de Inca’s. U reist door een hoge vlakte met een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Het weefstadje Chinchero heeft een kerk die dateert uit de 17e eeuw. De schilderijen en fresco’s zijn goed bewaard gebleven. Chinchero is een pittoreske gemeenschap die zowel Inca als koloniale architectuur combineert. U zult een demonstratie van het traditionele weefproces kunnen observeren. Na dit bezoek wordt u naar Moray gebracht en onderweg geniet u van een picknick lunch in de prachtige natuur.

 

Hier bezoekt u een van de meest interessante Inca-constructies – vermoedelijk een agrarisch proefstation. Ongeveer 7 km ten zuidwesten van Maras; De Inca’s creëerden hun eigen microklimaat om de planten aan deze hoogte aan te passen. Daarna gaat u naar de glamping in Moray misminay waar u de lokale familie ontmoet. Ze laten u de comfortabele tent zien. Geniet vanuit uw tent van een panoramisch uitzicht op immense akkers en majestueuze sneeuwtoppen in een Andes plattelandsstadje. U wilt de zonsopgang niet missen als de zon achter de bergen voor u verschijnt. María en Mario Mayhua zijn een vrolijk en erg aardig stel uit Misminay. Ze laten u de omgeving van deze prachtige plek zien en verrassen u met heerlijke typische gerechten.

 

‘S Middags leert u hoe Adobe-stenen te maken. De blokken adobe die worden gebruikt voor de constructie van de huizen, zijn het materiaal bij uitstek van de Andes. De adobe maakt het mogelijk om resistente huizen te hebben, gemakkelijk te maken en het belangrijkste is dat het de warmte vasthoudt op koude nachten.

Duur: 1 uur tot 1½ uur, daarna

 

Dag 2

Na het heerlijke ontbijt haalt uw chauffeur en gids u op om via de oude koloniale dorpjes  naar de natuurlijke zoutpannen van Salineras te gaan. Maras staat bekend om zijn huizen in koloniale stijl en interessante kerken. Hier bezoekt u de bekende zoutpannen die al werd geëxploiteerd sinds het Inca-tijdperk. Na dit bezoek rijdt u naar het dorp Urubamba waar we de lokale markt kunnen bezoeken. U maakt een stop voor een lekkere picknick lunch (of buffetrestaurant) voordat u naar de glamping gaat. U stopt ook bij een lokale chicheria. Hier maken ze maïsdrank, het is een van de emblematische dranken van de Andes, de consumptie komt van vóór de Inca’s. Leer hoe het vanaf het begin wordt gedaan en proef deze typische smaak van dit gebied. 

 

Yoga en meditatie in de namiddag

De voordelen voor de innerlijke gezondheid en van in nauw contact staan met de natuur zijn onbetwistbaar, dus we hebben gekozen om onze glamping aan te vullen met ruimtes voor het beoefenen van yoga en meditatie, en dus te reinigen en op te laden met nieuwe fysieke energieën.

Diner inbegrepen in de glamping

 

Dag 3

Na het ontbijt begint u aan een speciale tour: Kajak op lagune Piuray

Binnen water avonturensporten heeft u ook de mogelijkheid om te kajakken, een sport voor één persoon die basiscontrolevaardigheden vereist die door instructeurs worden onderwezen.

Deze activiteit wordt uitgevoerd in een kleine boot waar één persoon in past. Deze sport in Peru werd beroemd en noemt men de  beroemde “rietpaarden” op de stranden van Noord-Peru in Trujillo, die eenmansboten werden gebruikt door vissers, geweven met plantenvezels en hebben een vorm die erg lijkt op de hedendaagse kajak. U vaart met een gewone kajak op dit prachtige meer.

 

Keramische workshop: of andere yoga namiddag

Werken met klei. Klei is zowel een kunst als een therapie, onze keramiekworkshop is een ruimte voor creatie en experiment waarin de basistechnieken van deze kunst worden geleerd en elk kan de architect zijn van hun individuele talenten voor het creëren van verschillende werken.

Diner inbegrepen in de glamping

 

Dag 4

Vroeg in de ochtend rijdt u naar het treinstation van Ollantaytambo, om daar de trein naar Machu Picchu te nemen. U rijdt naar Aguas Calientes in ongeveer 1 uur en 30 minuten van Ollantaytambo. Hier wacht een bus, die u in 20 minuten naar de eigenlijke locatie van de “Verloren Stad van de Inca’s” brengt. Machu Picchu. De tweetalige gids neemt u mee door de enorme ruïnes. Machu Picchu is de bekendste van de Inca-ruïnes, zoals het wereldwijd wordt erkend, maar wordt niet genoemd in een van de geschriften van de Spaanse veroveraars. Het wordt verondersteld rond het midden van de 15e eeuw te zijn gebouwd en werd in 1911 door de Amerikaanse historicus Hiram Bingham ‘herontdekt’. De rondleiding door deze fascinerende plek is een indrukwekkende ervaring. Bezoek het centrale plein, de koninklijke vertrekken, de tempel van de drie ramen, de ronde torens, de heilige zonnewijzer en de begraafplaatsen. Na de uitleg (ongeveer 2 uur) heb je nog wat vrije tijd om zelf rond te kijken. U kunt in totaal  maxima 4 uur blijven op Machu picchu vanaf het uur dat staat geschreven op je entreebewijs. U kunt naar Inti Puncu lopen, de “Sun poort “of naar de berg achter Machu Picchu” Huayna Picchu “, in een klim van 45 minuten. Wees voorzichtig, slechts 400 toeristen per dag kunnen dit beklimmen en u moet de vergunning ver van tevoren kopen. Deze vergunning moet u ver vooraf samen met inkom Machu Picchu reserveren. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over het hele complex! Na het bezoek neet u de bus terug naar Aqua Calientes waar u gaat lunchen voordat u de trein terug neemt naar Ollantaytambo, vanwaar u wordt teruggebracht naar de Glamping waar u dineert.

 

Dag 5

Vanaf hier rijdt u in 1 uur en 15 minuten terug naar Cusco, naar uw hotel in Cusco of naar de luchthaven

 

 

 

€ 1.099,- p.p. (op basis van 2 personen)

Geldig tot: 15 december 2023

 

Inbegrepen:

 

* Vervoer in privé
* Engels sprekende gids tijdens rondleidingen (niet in de tenten)
* Maaltijden: 4 ontbijt 4 diner 4 lunch of picknick
* Entreegelden voor Chinchero + Maras + Moray
* Excursies zoals beschreven in het programma
* 3 nachten Glamping +1 nacht hotel
* 1 dag Machu picchu bezoek met transfers, expedition treinen, bus op en neer , Entree Machu picchu en 2 uur gids

 

Niet inbegrepen:


* Drankjes en extra excursies

 

Let op: Er is een minimum nodig voor het kajakken!

Glamping Machu Picchu


Deze 5 daagse tour is voor reizigers die graag het echte Andes-leven willen ervaren. U verblijft 1 nacht in Cuzco en 3 nachten in luxe glamping in Urubamba. 

Inclusief:  bezoek aan Chinchero- Maras- Moray- Pisaq en Ollantaytambo + Machu picchu

Bent u op zoek naar een unieke en op maat gemaakte ervaring buiten de stad, waarbij u deelneemt aan het echte Andes-leven? Dan is deze tour ideaal om op te nemen in uw reis door Peru!