Reis Aanbod Rondreizen Peru

Peru

Tijdens uw rondreis door Peru & Brazilië bezoekt u 3 bezienswaardigheden die icoon staat voor het Zuid-Amerikaanse continent. In Peru beleeft u de magie van de Machu Picchu en de Heilige Vallei en wordt u meegenomen in de authentieke sfeer van dit land. Geniet van het Andes gebergte & de indrukwekkende bouwwerken van de Inca’s. U reist verder naar één van de grootste natuurspektakels van het Zuid-Amerikaanse continent: de watervallen van Foz do Iguaçú.

De reis wordt afgesloten met een bezoek aan de bruisende stad Rio de Janeiro, waar u kunt ontspannen op de stranden en de vrolijke & gastvrije carioca’s (inwoners van Rio).

Route: Lima – Cuzco – Machu Picchu – Iguaçú – Rio de Janeiro

Dag 1

 • Transfer van luchthaven naar hotel
 • Overnachting Lima

Dag 2

 • Dag vrij te besteden
 • Overnachting Lima

Dag 3

 • Transfer hotel naar luchthaven Lima
 • Vlucht naar Cuzco
 • Transfer van luchthaven naar hotel
 • Overnachting Cuzco

Dag 4

 • Excursie stadstour Cuzco & bezoek ruïnes
 • Overnachting Cuzco

Dag 5

 • Excursie Authentieke Heilige Vallei
 • Overnachting Cuzco

Dag 6

 • Excursie Machu Picchu
 • Overnachting Aguas Calientes

Dag 7

 • Excursie Machu Picchu
 • Overnachting Cuzco

Dag 8

 • Dag vrij te besteden
 • Transfer naar luchthaven
 • Vlucht naar Lima
 • Overnachting Lima (dichtbij luchthaven)

Dag 9

 • Vlucht van Lima naar Foz de Iguacú
 • Transfer luchthaven – hotel
 • Overnachting in Foz de Iguacú

Dag 10

 • Excursie Braziliaanse watervallen
 • Overnachting in Foz de Iguacú

Dag 11

 • Excursie Argentijnse watervallen
 • Gran Aventura tour
 • Overnachting in Foz de Iguacú

Dag 12

 • Transfer naar luchthaven
 • Vlucht naar Rio de Janeiro
 • Overnachting Rio de Janeiro

Dag 13

 • Excursie Santa Teresa, Tijuca & Corcovado
 • Overnachting Rio de Janeiro

Dag 14

 • Dag vrij te besteden
 • Overnachting Rio de Janeiro

Dag 15

 • Transfer naar de luchthaven
 • Vlucht naar huis

Dag 1 – Lima

Bij aankomst op de luchthaven van Lima staat één van onze medewerkers klaar om u welkom te heten en u naar het hotel in de stad te brengen. Van onze vertegenwoordiger ontvangt u een uitgebreid informatiepakket voor de reis door Peru.

Overnachting hotel op basis van logies/ ontbijt

 

Dag 2 – Lima

Ontbijt en de rest van de dag op eigen gelegenheid. U kunt een bezoek brengen aan de meest interessante bezienswaardigheden van de stad zoals het presidentieel paleis, Plaza Mayor (ook wel Plaza de Armas genoemd), de kathedraal en de in Moorse stijl gebouwde klooster en kerk van San Francisco.

Overnachting hotel op basis van logies/ ontbijt

 

Dag 3 – Cuzco

Transfer vanaf uw hotel naar de luchthaven van Lima. U vliegt vandaag naar Cuzco, waar bij aankomst een transfer naar uw hotel klaar staat. 

Cuzco is een prachtige stad. De stad is jaren het religieuze en spirituele centrum van het grote Inca rijk geweest. Het Inca rijk strekte zich uit tot aan de westkust en de hoogvlakten van het Zuid Amerikaanse continent.

Het oude Cuzco werd gebouwd in de vorm van een poema wat voor de Inca’s het heilige symbool voor kracht en macht is. Toen de Spanjaarden in 1534 de stad Cuzco veroverden stonden ze perplex van de pracht van de stad en beschreven deze als de stad van goud en licht.

De stad wordt omringd door de ruïnes van Sacsayhuamán, Qenko, Pukapukara en Tambomachay. Al deze opgravingen zijn te bewonderen tijdens een stadstour.

Overnachting hotel op basis van logies/ ontbijt


Dag 4 – Cuzco

Stadstour Cuzco en bezoek ruïnes: De ochtend is vrij besteden. In de middag gaat u op excursie door Cuzco de naastgelegen ruïnes. In Cuzco brengt u een bezoek aan de Tempel van de Zon (Koricancha) en aan de kathedraal van Cuzco. Vervolgens brengt u een bezoek aan een aantal archeologische plaatsen die net buiten de stad liggen. Vanaf de ruïnes van Sacsayhuaman is het uitzicht over stad prachtig!

Overnachting hotel op basis van logies/ ontbijt

 

Dag 5 – Cuzco

Excursie Authentieke Heilige Vallei: Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel in Cuzco. U maakt een eerste stop bij het ‘Balcon del Inca’ in Chinchero, een prachtige plek met schitterend uitzicht over de heilige vallei. In deze gemeenschap worden traditionele klederdracht nog altijd gedragen. Vervolgens gaat u naar Moray, een huis uit de pre-Inca tijd. Tijd voor lunch in een lokaal restaurant. Daarna reist u naar Ollantaytambo, een van de weinige overgebleven complexen, waar de Spaanse veroveraars destijds verloren hebben, waardoor het prachtig behouden is. Ook brengt u een bezoek een het centrum van Ollantaytambo met de gezellige hobbelige stenen straatjes. (lunch inbegrepen)

In de middag wordt u weer afgezet bij uw hotel in Cuzco.

Overnachting hotel op basis van logies/ ontbijt


Dag 6 – Aguas Calientes

Excursie Machu Picchu: Transfer vanaf uw hotel naar het treinstation van Cuzco. Vandaag reist u met de trein in ongeveer 4 uur naar Aguas Calientes. Aankomst in Aguas Calientes en transfer naar uw hotel. De middag kunt u vrij besteden. U zou kunnen ontspannen in de warm waterbronnen van het plaatsje, of het dagelijks leven aan u voorbij zien gaan op één van de vele terrasjes. Ook is er een leuke markt waar u wat souvenirtjes kunt kopen.(diner is inbegrepen)

Overnachting hotel op basis van logies/ ontbijt


Dag 7 – Cuzco

Excursie Machu Picchu: Vandaag zeer vroeg op om als een van de eerste met de bus naar de Machu Picchu te gaan. In het begin zal nog niet veel zichtbaar zijn van deze magische stad, maar zodra de mist wegtrekt en de eerste zonnestralen neerdalen zult u versteld staan van de omvang van de stad. U brengt onder begeleiding van een deskundige gids een bezoek aan de stad. De rest van de dag kunt u zelf op onderzoek uitgaan. Wie nog wat energie overheeft kan de Wayna Picchu beklimmen. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over de Machu Picchu. Aan het eind van de middag reist u per trein terug naar Cuzco. Aankomst in Cuzco en transfer naar uw hotel. (lunch is inbegrepen)

Overnachting hotel op basis van logies/ ontbijt

 

Dag 8 – Lima

Dag vrij te besteden. U kunt vandaag eventueel nog laatste bezienswaardigheden in de stad bezoeken die u nog niet gezien heeft of lekker rustig aan doen en laatste souvenirs kopen. U wordt aan het einde van de dag opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Cuzco gebracht voor uw vlucht naar Lima.
U slaap vannacht in een hotel dichtbij de luchthaven zodat u morgen ochtend  mooi op tijd bent voor uw vlucht naar Brazilië.
Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt


Dag 9 – Foz do Iguaçu

U vliegt vandaag verder naar uw volgende bestemming: Foz do Iguaçu in Brazilië. Bij aankomst op de luchthaven staat uw transfer voor u klaar om u naar uw hotel te brenen.
Iguaçu , betekent "groot water" in de (Guarani) indiaanse taal. Hiermee is niets te veel gezegd. De honderden grote en kleine stromen die zich van grote hoogte naar beneden storten, leveren een fantastisch en vooral oorverdovend schouwspel op.
Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt.

 

Dag 10 – Foz do Iguaçu

Excursie Braziliaanse kant van de watervallen: Vandaag bezoekt u tijdens een excursie de Braziliaanse kant van de watervallen: Bij de ingang van het park brengen bussen u tot aan de watervallen, 5 km verderop. Vanaf dat punt lopen er verschillende paden langs een bergwand de jungle in en wordt u langs de watervallen geleid: Hier heeft u een beeldschoon uitzicht over de Argentijnse watervallen aan de overkant.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 – Foz do Iguaçu

Excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen: In de ochtend gaat u nog naar de Argentijnse zijde van de watervallen. Met een treintje komt u het park binnen en via loopbruggen komt u uit bij het grootste fenomeen van deze kant van de watervallen: La Garganta del Diablo, ofwel het “keelgat van de duivel”.

Tijdens de aansluitende tour 'Gran Aventura' wordt u eerst per truck door de jungle gereden. Vervolgens stapt u in een van de speedboten. De tocht gaat langs de watervallen, tegen de stroom in, en zelfs door de watervallen heen! Een extra setje droge kleren is dus niet geheel overbodig…

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 – Rio de Janeiro

Het is tijd om uw spullen weer in te pakken en verder te reizen naar de laatste bestemming van deze reis: Rio de Janeiro! De komende nachten verblijft u in een comfortabel hotel op ongeveer 5 minuten lopen van de wereldberoemde Copacabana.
Bij aankomst in Rio de Janeiro staat er een transfer voor u klaar die u naar uw hotel brengt.

Overnacht hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 – Rio de Janeiro

Excursie Santa Teresa, Tijuca & Corcovado: Na het ontbijt kunt staat er een excursie aan Santa Teresa, Tijuca en Corcovado op het programma: U wordt opgehaald bij uw hotel en vertrekt per jeep naar de Corcovado, met het bekende Christusbeeld. Een bezoek aan de Corcovado wordt beloond met een prachtig uitzicht over Rio de Janeiro. Tevens gaat u met de jeep naar koloniale de wijk Santa Teresa. In de middag wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.
Overnacht hotel op basis van logies/ontbijt
 

Dag 14 – Rio de Janeiro

Vrije dag in Rio de Janeiro. 
Suggestie: Wie een aantal in Rio verblijft mag een bezoekje aan het Suikerbrood niet missen. De berg heeft zijn naam te danken aan de indiaanse naam Pau-nh-Acuqua (hoge spitste afgelegen berg) waarvan de Portugezen destijds het gelijkluidende Pão de Açúcar (suikerbrood) maakten, vanwege de vorm van de berg. Deze tour levert het mooiste en meest uitgebreide panorama van Rio op. Aan te raden is om 's ochtend vroeg of vlak voor zonsondergang te gaan. Zo vermijdt u de grote toeristenstroom en heeft u het beste uitzicht.
Overnacht hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 – Terugvlucht naar huis

Helaas… uw mooie reis door Zuid-Amerika zit er alweer op! U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Rio gebracht. U vliegt vandaag terug naar huis. Aankomst volgende ochtend.

 

 • Prijs:
 • € 2.040,- per persoon
 • geldig tot december 2022
 • op basis van 2 personen

 

Inclusief:

 • Privé transfers bij aankomst en vertrek zoals genoemd in het programma
 • 14 overnachtingen in middenklasse hotels incl. ontbijt
 • Stadstour Cuzco & ruïnes inclusief toeristenticket/ entree
 • Excursie Heilige vallei inclusief lunch, toeristenticket/ entrée
 • Treinreis Cuzco – Aguas Calientes – Cuzcu in Vistadome
 • Diner in Aguas Calientes (hotel El Mapi)
 • Dagexcursie Machu Picchu & Huayna Picchu inclusief benodigde transfers, lunch
 • Excursie Braziliaanse zijde van de watervallen (halve dag)
 • Excursie Argentijnse zijde van de watervallen incl. entree
 • Excursie Gran Aventura (aansluiten op excursie Argentijnse zijde)
 • Excursie Corcovado, Tijuca & Santa Teresa (halve dag)
 • Informatie, vouchers etc.
 • Lokale reisondersteuning, 24 uur noodservice
 • Engelstalige gids bij excursies

Exclusief:

 • Intercontinentale & nationale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • Optionele excursies

  Entree Iguaçu
 • Persoonlijke uitgaven

  Fooien

  Overige maaltijden
 • Vertrekbelasting

Combi rondreis Peru & Brazilië


Tijdens uw rondreis door Peru & Brazilië bezoekt u 3 bezienswaardigheden die icoon staat voor het Zuid-Amerikaanse continent. In Peru beleeft u de magie van de Machu Picchu en de Heilige Vallei en wordt u meegenomen in de authentieke sfeer van dit land. Geniet van het Andes gebergte & de indrukwekkende bouwwerken van de Inca’s. U reist verder naar één van de grootste natuurspektakels van het Zuid-Amerikaanse continent: de watervallen van Foz do Iguaçú.

De reis wordt afgesloten met een bezoek aan de bruisende stad Rio de Janeiro, waar u kunt ontspannen op de stranden en de vrolijke & gastvrije carioca’s (inwoners van Rio).

Route: Lima – Cuzco – Machu Picchu – Iguaçú – Rio de Janeiro