Reis Aanbod Rondreizen Peru

Peru

Deze reis is voor de Peru liefhebber die niet alleen de bekende route wil reizen, maar ook het ándere Peru wil ontdekken. Het Noorden van Peru brengt u naar de schatten van de pre-Inca culturen:  Eerst brengt u een bezoek aan de kustplaats Trujillo. Hier vanuit  gaat u naar Huaca de la Luna (de Tempel van de Maan), het belangrijkste ceremoniële centrum van de Moche-samenleving en adobestad Chan Chan.  Vanuit de kustplaats Trujillo gaat u naar Chiclayo. U bezoekt hier o.a. Sipán, Royal Tombes & de piramiden van Túcume.

Vervolgens reist u naar Chachapoyas, waar u de bijzondere ruïnestad Kuelap bezoekt en natuurlijk de Gocta waterval. 

Als kers op de taart eindigt deze prachtige reis in de Amazone, bij Iquitos. U verblijft in een lodge midden in het regenwoud en maakt hier vanuit verschillende mooie excursies.  

 

 

Dag 1 – Lima

Dag 2  - Lima (stadstour)

Dag 3 – Trujillo

Dag 4 – Trujillo (Huaca de la Luna & Sol, Chan Chan en Huanchaco)

Dag 5 – Chiclayo 

Dag 6 – Chiclayo (Sipán, Royal Tombes & Túcume)

Dag 7 – Chachapoyas

Dag 8 – Chachapoyas (Gocta waterval)

Dag 9 – Chachapoyas (Kuelap)

Dag 10 – Iquitos, Amazone

Dag 11 – Amazone (excursies)

Dag 12 – Amazone (excursies)

Dag 13 – Lima

Dag 14 – naar huis

 

Dag 1 – Aankomst Lima

U vliegt vandaag vanaf Amsterdam naar Lima, aankomst einde dag. Bij aankomst op de luchthaven van Lima staat één van onze medewerkers klaar om u welkom te heten en u naar het hotel in de stad te brengen. Van onze vertegenwoordig ontvangt u een uitgebreid informatiepakket voor de reis door Peru.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt  
 

Dag 2 –  Lima

Excursie stadstour Lima (halve dag): Na het ontbijt wordt u door uw gids opgehaald voor een excursie door de stad Lima.

U bezoekt de moderne en koloniale delen van de stad Lima, "The City of Kings", te beginnen met de districten Miraflores en San Isidro, waar u een u bezoek zult brengen aan de indrukwekkende Huaca Huallamarca. U gaat naar het historische centrum, naar o.a. Plaza Mayor en het regeringspaleis, het aartsbisschoppelijk paleis, het stadhuis en de kathedraal. Tevens bezoekt u het Larco Museum, dat de onovertroffen privécollectie van schatten uit het oude Peru herbergt. Laat u inspireren door deze collectie, waardoor u meer zult leren over de meer dan vijfduizend jaar geschiedenis van het oude Peru.

Ten slotte geniet u van een heerlijke lunch in de gastronomische hoofdstad van Latijns-Amerika.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt  

 

Dag 3 – Trujillo         

Vandaag wordt u opgehaald en per transfer naar de luchthaven van Lima gebracht voor de vlucht naar Trujillo.

Trujillo is de derde stad van Peru en is gesticht in 1534. De stad wordt omringd door archeologische overblijfselen uit de Moche- en Chimúcultuur. Één van de bekendste opgravingen uit de Chimúcultuur zijn de ruïnes van Chan Chan. Verder zijn de tempels van Huaca del Dragón, ook wel Huaca del Arco Iris genoemd, het bewijs van de bijzondere en belangrijke beschaving van Peru die hier duizenden jaar geleden geleefd heeft.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt  

 

Dag 4 – Trujillo                                                             

Excursie Huaca de la Luna & Sol, Chan Chan en Huanchaco: U brengt in de ochtend een bezoek aan de Huaca de La Luna & Sol.  Huaca de la Luna stamt uit het Mochetijdperk en is ruim 700 jaar ouder dan Chan Chan. Huaca del Sol is het grootste pre- Colubiaanse bouwwerk van Peru. Op de keramische voorwerpen die gevonden zijn hebben de Moches prachtige tekeningen gemaakt over hun leven. Hieruit kan worden opgemaakt dat de Moches bij de tempels Huaca del Sol y Huaca de la Luna offers van mensen uit hun eigen volk brachten.
U brengt vervolgens een bezoek aan  Huaca del Dragón, deze tempel werd gebouwd tussen de 11e en 13e eeuw en werd vermoedelijk gebruikt voor het uitvoeren van rituelen ten behoeve van de vruchtbaarheid van de aarde en het water.
U vervolgt de reis naar de badplaats Huanchaco. U zult hier zien hoe de lokale vissers hun riet boten “Caballitos de Totora” op traditioinele wijze maken. U heeft ook een lunch in Huanchaco.
Na de lunch bezoekt u het archeologische complex van Chan Chan. Het archeologische complex van Chan Chan (wat zon zon betekend) was de hoofdstad van het Chimúrijk. Het complex ligt ongeveer 5km. ten noordwesten van Trujillo en is gebouwd in de 13e eeuw. De stad is gemaakt van adobeklei en is de grootste stad van klei die is overgebleven uit het pre- Colombiaanse tijdperk. Het was een stad voor priesters, strijders, bedienden, pottenbakkers en op het hoogtepunt zouden er ongeveer 100.000 mensen gewoond hebben. De grootsheid en fijnheid van de stad werd uitgedrukt in hoge gedecoreerde muren, lange gangen, ceremoniële pleinen en paleizen. Het complex is door Unesco in 1986 uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Einde van de dag reist u terug naar Trujillo.
Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt  

 

Dag 5 – Chiclayo

Vandaag reist u per privé transfer naar Chiclayo. Onderweg passeert u een aantal interessante archeologische opgravingen zoals El Brujo waar u een stop zult maken. In de middag gaat de reis verder naar Chiclayo.
Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt  


Dag 6 – Chiclayo

Excursie Sipán, Royal Tombes & Túcume: Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald voor een excursie naar de piramides van Túcume. De piramiden van Túcume vormen het grootste piramidecomplex van de wereld! De 26 piramides liggen verspreid over een gebied van 200 ha. Het is niet mogelijk om de piramides van binnen te bekijken. Om een goed beeld van de omvang van het complex te krijgen kunt u echter wel de heilige berg Cerro Purgatorio beklimmen. Aan het eind van de dag brengt u een bezoek aan de tombes van Sipán, hier vindt u de waardevolle schatten van de Sipán. U brengt tevens een bezoek aan de graftombes. (lunch inbegrepen)

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt  
 

Dag 7 – Chachapoyas

Vandaag reist u per privé transfer naar Chachapoyas.

Chachapoyas is de hoofdstad van het departement Amazones en is één van Peru’s oudste steden. De stad ligt op een hoogte van 2335 m. en heeft een gematigd klimaat met bijna het hele jaar regen. De stad en omgeving is een belangrijke archeologische zone.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt  

 

Dag 8 - Chachapoyas

Excursie Gocta waterval: U wordt opgehaald bij uw hotel en vertrekt naar Cocachimba, in dit dorpje wonen ongeveer 200 gezinnen. Vanaf hier start de wandeling naar de 771 meter hoge Gocta waterval. Deze waterval wordt beschouwd als de derde hoogste waterval in de wereld (achter de Angel Falls in Venezuela en de Tugela Falls in Zuid-Afrika). Om onder bij de waterval te komen loopt u een wandeling van ongeveer 5 km door het kleurrijke regenwoud. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Bij de waterval aangekomen heeft u vrije tijd om te ontspannen en kunt u genieten van de lunch. Einde van de middag keert u terug naar uw hotel.
Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt  

Dag 09 – Chachapoyas

Excursie Kuelap: Verscholen tussen prachtige orchideeën en bromelia’s, op een hoogte van 3080 m. ligt de oude vestingstad Kuelap. Het fort is gebouwd rond 800 na Chr. en was waarschijnlijk de hoofdstad van het immense Chachapoyas rijk. De archeologische vondsten worden beschouwd als één van de belangrijkste van noord Peru omdat deze veel ouder zijn dan de vondsten van het Inca rijk. Binnen de vestingmuren bevinden zich ongeveer 400 ronde gebouwen verdeeld over verschillende platforms waarbij op sommige nog de bijzondere zigzag decoraties zichtbaar zijn. Lunch inbegrepen.

Einde van de dag wordt naar uw verblijf gebracht. Een korte nacht want in de nacht vertrekt u naar de luchthaven van Jaen.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt  

 
Dag 10 – Iquitos, Amazone

Nacht transfer vanaf uw hotel naar de luchthaven. U vliegt vandaag naar Iquitos. Bij aankomst op de luchthaven van Iquitos staat de transfer al klaar om u naar de plaats Nauta te brengen. De rit naar dit plaatsje, wat gelegen is aan de oevers van de Maranon rivier, duurt ongeveer anderhalf uur.

In Nauta stapt u over op de bood en vaart u naar uw accommodatie voor de komende dagen.

Bij aankomst in de lodge wordt u welkom geheten met een heerlijke fruitcocktail. U krijgt een kleine rondleiding door de lodge en dan is het tijd om de omgeving te verkennen.

Met de gids gaat u opzoek naar de bijzonder flora en fauna van het gebied. Vooral kleine gifkikkeretsjes zullen zich veelvuldig laten zien. U keert terug naar de lodge waar het diner geserveerd zal worden. (diner inbegrepen)

Overnachting in hotel op basis van volpension

 

NB: De excursies in Tree House Lodge kunt u zelf dagelijks bepalen. Alle excursies duren 2 tot 3 uur, afhankelijk van weersomstandigheden. In een aparte bijlage vindt u een lijst van de excursies waaruit u kunt kiezen, zie lijst.

 

Dag 11 & 12 – Iquitos, Amazone

Dagen in de Amazone. Excursie ter plaatse naar keuze.

Overnachting in hotel op basis van volpension

 

Dag 13 – Lima

U wordt opgehaald en naar de luchthaven van Iquitos gebracht vanuit waar u op de vlucht naar Lima stapt.
Bij aankomst in Lima wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.
Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt  


Dag 14 – Lima

 

Helaas… uw mooie reis door het Noorden van Peru zit er alweer op. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Lima gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam. Aankomst volgende ochtend.
 

 

 

 

Prijs per persoon: € 2.789,- 

geldig tot 01 december 2023

 

Inclusief:

 • Overnachtingen in hotels in tweepersoonskamer (standaard kamers, tenzij anders gewenst)
 • Ontbijt
 • Transfers van- en naar de luchthavens
 • Stadstour Lima + bezoek Larco museum
 • Excursie Huaca de la Luna & Sol, Chan Chan en Huanchaco inclusief lunch
 • Privé transfer Trujillo – Chiclayo inclusief stop El Bujo
 • Excursie Sipán, Royal Tombes & Túcume
 • Privé transfer Chiclayo – Chachapoyas
 • Excursie Gocta waterval inclusief lunchbox
 • Excursie Kuelap inclusief lunch
 • 4 dagen/3 nachten pakket Amazone in Tree House lodge – volpension
 • Excursies en transfers in Tree House lodge inbegrepen.
 • Engelstalige gids bij de genoemde Excursies
 • Lokale reisondersteuning, 24 uurs noodservice

Exclusief:

 • Intercontinentale vlucht inclusief bagage 23 kg.
 • Binnenlandse vluchten inclusief bagage 23 kg.
 • Luchthavenbelasting
 • Optionele Excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Vertrekbelasting (vaak al inclusief in vliegticket)

Ontdek Noord Peru


Deze reis is voor de Peru liefhebber die niet alleen de bekende route wil reizen, maar ook het ándere Peru wil ontdekken. Het Noorden van Peru brengt u naar de schatten van de pre-Inca culturen:  Eerst brengt u een bezoek aan de kustplaats Trujillo. Hier vanuit  gaat u naar Huaca de la Luna (de Tempel van de Maan), het belangrijkste ceremoniële centrum van de Moche-samenleving en adobestad Chan Chan.  Vanuit de kustplaats Trujillo gaat u naar Chiclayo. U bezoekt hier o.a. Sipán, Royal Tombes & de piramiden van Túcume.

Vervolgens reist u naar Chachapoyas, waar u de bijzondere ruïnestad Kuelap bezoekt en natuurlijk de Gocta waterval. 

Als kers op de taart eindigt deze prachtige reis in de Amazone, bij Iquitos. U verblijft in een lodge midden in het regenwoud en maakt hier vanuit verschillende mooie excursies.